Xaçapuri hazırlamağa hazırsınızmı?
Ərzaqlar:
• 8 stəkan un;
• 2 yumurta;
• 100 qr yağ;
• 2 yemək qaşığı qatıq;
• 1 yemək qaşığı maya;
• 1 yemək qaşığı duz;
• Su;
Yağlamaq üçün:
• 250 qr yağ;
• 4 yemək qaşığı duru yağ;
İçlik:
• 400 qr ev pendiri;
• 4 yemək qaşığı kəsmik
Üstü üçün:
• 2 yumurta sarısı;
• 2 yemək qaşığı duru yağ;
• Çörək otu;
• Küncüt;
Hazırlanması:
• Ərzaqları dərin qabın içinə alın.
• Yumşaq ələ yapışmayan xəmir hazırlayın və mayalanmağa qoyun.
• Xəmir acıyana qədər pendiri sürtgəcdən keçirib, kəsmiklə qarışdırın.
• Bir kərənara qoyun.
• Yağı əridin.
• Xəmirdən 22-25 ədəd kündələr ayırıb yayın.
• Sonda onları xaçavuri formasına salın.
• 190°-200°də sobada qızarana qədər bişirin.
Nuş olsun!
• 8 stəkan un;
• 2 yumurta;
• 100 qr yağ;
• 2 yemək qaşığı qatıq;
• 1 yemək qaşığı maya;
• 1 yemək qaşığı duz;
• Su;
Yağlamaq üçün:
• 250 qr yağ;
• 4 yemək qaşığı duru yağ;
İçlik:
• 400 qr ev pendiri;
• 4 yemək qaşığı kəsmik
Üstü üçün:
• 2 yumurta sarısı;
• 2 yemək qaşığı duru yağ;
• Çörək otu;
• Küncüt;
Hazırlanması:
• Ərzaqları dərin qabın içinə alın.
• Yumşaq ələ yapışmayan xəmir hazırlayın və mayalanmağa qoyun.
• Xəmir acıyana qədər pendiri sürtgəcdən keçirib, kəsmiklə qarışdırın.
• Bir kərənara qoyun.
• Yağı əridin.
• Xəmirdən 22-25 ədəd kündələr ayırıb yayın.
• Sonda onları xaçavuri formasına salın.
• 190°-200°də sobada qızarana qədər bişirin.
Nuş olsun!